Новини

12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката

 

На 12 април 2021 г. се навършват 60 години от полета на Юрий Гагарин в Космоса.

 12 април – Международен ден на космонавтиката – 1

  12 април – Международен ден на космонавтиката – 2

 12 април – Международен ден на космонавтиката – 3

Kino PNG Images, Kino Clipart Free Download Koсмос

 

 

Земля в илюминаторе

https://www.facebook.com/groups


НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ В САМОСТОЯТЕЛНА ФОРМА НА ОБУЧЕНИЕ !
Уважаеми ученици,
Поради продължаващото извънредно положение за цялата страна,изпитите за априлската сесия 2020 се отлагат за неопределено време.Следете и очаквайте всяка промяна в условията за Вашето продължаващо обучение! Бъдете здрави!

С наближаването на 24 май ПГМЕТ „Юрий Гагарин”стартира от 11.05.2017 година кампанията  „Аз пиша на кирилица и съм горд с това“

Кампанията е насочена основно към учениците и младите хора, които активно използват форуми и социални мрежи в глобалната мрежа.

От деня на Светите братя Кирил и Методий до Деня на славянската писменост и култура под това мото ще се проведат редица мероприятия – изготвяне на стикери, табло, отправяне на послания, написване на есета и стихотворения. Предизвикваме  всеки клас на страницата на фейсбук на училището да отправи пожелания за 24 май до учителите.

С тази инициатива отправяме предизвикателство и към всички ученици и млади хора в общината да възстановим необходимото уважение към нашите букви и да опазим чист българския език .

Интернет пространството е пълно с българска реч, изписана на латиница. Тази тенденция обаче се отразява пагубно на правописа и езиковата култура на младите хора, които предимно използват латиница в интернет комуникацията и налагат т.нар. ИНТЕРНЕТИЦА.

    Нека докажем, че не само можем да пишем на    кирилица, но сме и горди от това!!!


На 02. и 03. април 2017г. в гр. София Тех Парк се проведе състезание „ Финансов Иновационен лагер” 2017 за ученици от учебни компании на Джуниър Ачийвмънт България. От ПГМЕТ „ Юрий Гагарин” гр. Петрич участие взеха учениците Виктория Боринарова и Величка Трендафилова от учебна компания „ Да заиграме заедно” с ръководител Петър Гогушев.

На първия ден всеки екип изтегли една сфера от бизнеса ( Технологично предприемачество, Социално предприемачество, Зелено предприемачество, Финансов сектор, Образование и култура), в която да генерира иновация.

Бяха определени 12 екипа, всеки екип от 5 ученика от различни градове на България, като София, Петрич, Пловдив, Разград, Смолян, Силистра, Велинград, Габрово, Самоков и Карлово. Като учениците от ПГМЕТ „ Юрий Гагарин” бяха разпределени в първи и втори екип. Отборите се изправиха пред две от най-трудните предизвикателства за стартиращия бизнес – генерирането на иновация с голям потенциал и осигуряване на финансиране за нея.

На втория ден всеки екип презентира пред потенциални инвеститори своята идея и източниците, на които разчита за нейното финансиране. За да бъде екипът убедителен, той представи подробна финансова прогноза за очакваните разходи, приходи и финансов резултат. Те трябва да бъдат обосновани и чрез маркетингов план. Участниците бяха удостоени със Сертификати за участие във „Финансов Иновационен лагер” 2017.


1 юни 2015 год.

Стил, естетика и авангардност демонстрираха чрез уменията си талантливите ученици от специалност „Фризьорство“ в ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ – гр.Петрич.
В импровизирано студио на градския площад те дадоха възможност на всички деца да се усетят по-различни и красиви на техния празник 1 юни. тук