Състезания

За поредна година ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ – гр. Петрич отваря врати, за да бъде домакин на Регионален кръг от състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. В него взеха участие освен отборът домакин, още 8 отбора на професионални гимназии от Югозападна България: ПГТЕ „Хенри Форд“ – София, ПГТ „Макгахан“ – София, БПГ „Ичко Бойчев“ – Благоевград, ПГТЕ „Христо Ботев“ – Перник, ПГТ „Юрий Гагарин“ – Радомир, ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев, ПГ по транспорт – Разлог и ПГ по транспорт – Дупница. Организатор на състезанието е Министерството на образованието със съорганизатор INTER CARS – България ЕООД. Класиралият се на I място ще участва в Националния кръг на състезанието, което тази година ще се проведе в гр.Сливен.
Състезанието протече в два дни – 18 и 19 март. В първия ден участниците решаваха теоретични тестове за автомонтьори и водачи на МПС.
През втория ден състезателите се изправиха пред 4 отборни, 1 индивидуална практическа задача и майсторско управление на МПС. Така учениците можаха да приложат усвоените теоретични знания на практика.
В комисиите по оценяване участие взеха бизнес партньори на ПГМЕТ и преподаватели от професионалните гимназии.
Ето и генералното отборно класиране:
I място – ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ – Петрич
II място – ПГТЕ „Хенри Форд – София
III място – ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев
ПГМЕТ не за първи път е домакин и участник в това състезание. През годините отборът ни 3 пъти е класиран на I място, а през 2018 година наш ученик се класира за Международното състезание Young Car Mechanic, което се проведе в Полша.
Горди сме с успехите на нашите ученици и с професионализма на преподавателите си. Честита победа, гагаринци!

 


Заповед № РД09-2134/28.08.2020 г. за утвърждаване на графици за провеждане на ученическите олимпиади, на националните състезания и на националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година     …виж още

Честито ПЪРВО МЯСТО за Стоян Тактаков в X ЮБИЛЕЙНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИТ – гр. Благоедвград с ръководител Михаела Трендафилова

  


Заповед № РД09-2134/28.08.2020 г. за утвърждаване на графици за провеждане на ученическите олимпиади, на националните състезания и на националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година

ДЕСЕТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ – 24.03.2018, VІІ СУ „Кузман Шапкарев“

 


16-17 март 2018

 

ЗНАЕМ, УМЕЕМ…И ПЕЧЕЛИМ!

За втори път, като домакини, учениците от специалност „Автотранспортна техника” в ПГМЕТ „ Юрий Гагарин” завоюваха I – во комплексно и I- во отборно място на регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”.
Под ръководството на своите преподаватели – инж. Десислава Сугарева, инж. Иван Сугарев и инструктура по управление на МПС Живко Попов, младите автомонтьори Любомир, Никола, Евгени и Митко в оспорвана битка пребориха 10 училищни отбора от утвърдени и доказани професионални гимназии, сред които ПГТ „Макгахан“ София, ПГТЕ „Хенри Форд“ София, Благоевградска Професионална Гимназия, ПГТ „Ботушев“ София, ПГЕМП „Христо Ботев“ Перник, Професионална гимназия по транспорт Разлог, ПГТ „Юрий Гагарин“ Радомир, ПГМСС „П.К.Яворов“ Гоце Делчев, Професионална гимназия по транспорт Дупница, ПГ „Акад. С.П.Корольов“ Дупница.
Браво момчета! Поздравления за вашите знания и умения, за вашата упоритост и амбцията, с която защитихте името и достойнството на професионалната гимназия!
Поздравления и за професионализма на вашите преподаватели, които не пожалиха време и сили за вашата подготовка, и които безспорно знаят как се създават победители!
Събитието бе уважено от старши експерт по професионално образование от РУ – Благоевград – Антоанета Николова
На всички вас пожелаваме достойно представяне и на предстоящото Национално състезние „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС„! Успех !
A ето и отделните етапи, през които премина самото състезание и съответното класиране:
Първо място комплексно отборно класиране за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС.
Първо място отборно класиране за най-добър млад автомонтьор.
Второ място индивидуално класиране за най-добър млад автомонтьор за Любомир Ангелов.

Снимка на Martin Marinov.

 На 31.03.2017г.в град Пловдив се състоя  XXVI  Международен фестивал  на  прическата и красотата.  Ученици от  ПГМЕТ  ,,Юрий  Гагарин ,, гр. Петрич   –  Мария Петрова , Мартин Сандов, Александра  Ангова  и Божидар  Кирилов  участваха и се състезаваха  с петнадесет отбора от  всички  области на България. В стил  ,, Абитуриентска   прическа,,  се състезава   Мария Петрова  която бе наградена с грамота за добро представяне. Мартин Сандов се състезава в стил  Мъжко подстригване с прическа. Той се състезава в старша възраст с опитни  фризьори с дългогодишен стаж и опит поради което времето за работа бе съкратено от 50 на 30 мин. Ученикът изработи  фигуративно подстригване с бръснач  с което особено впечатли журито  и  бе награден с грамота. Ръководител на учениците беше Илиана Неделчева.

 


Честито първо място за Димислава Георгиева и Валентин Терзиев от ПГМЕТ „Юрий Гагарин“  с ръководител Михаела Трендафилова в регионалното състезание по информационни технологии проведено в гр. Благоевград на 11.02.2017 г.

Снимка на Mimi Dimitrova.

Снимка на Mimi Dimitrova.

Снимка на Mimi Dimitrova.

Снимка на Mimi Dimitrova.

Снимка на Mimi Dimitrova.

Снимка на Mimi Dimitrova.


140 години от Априлското въстание

В състезанието „140 години от Априлското въстание“, което Община Петрич организира Димислава Георгиева от ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ спечели първо място в направление „Мултимедия“.
Честито Дими!


На 25.03.2016г. в ТУ гр. Пловдив се проведе регионален кръг на националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Събитието беше организирано от Министерството на образованието и науката, съвместно с търговска верига „Елимекс”. ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ гр. Петрич беше представена от учениците от IX и X клас на специалност „Компютърна техника и технологии“ Йордан Кунгалов и Стоян Георгиев. Нашият отбор се представи достойно и зае третото място в състезанието.
Гордеем се с вас, момчета!


 

Автомонтьорите от петричката гимназия „Ю. Гагарин“ с пет купи от регионално състезание -в-к Струма

 


 

СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК“

На 25.02.2016 г. в ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ се проведе училищен кръг на националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Организатор на състезанието е Министерство на образованието и науката съвместно с търговска верига „Елимекс”. Участваха ученици от специалност „Компютърна техника и технологии“ разделени в две възрастови групи-IX, X клас и XI, XII клас. Учениците от първа възрастова група се представиха с много добър резултат, с който могат да се класират на следващ регионален кръг-Йордан Кунгалов от IX б клас на първо място и Стоян Георгиев от X б класна второ място. Нека им пожелаем успех! Гордеем се с вас, момчета!

P21902230040P21902190036P21902270044


Седмо национално състезание по информационни технологии – VII СОУ “Кузман Шапкарев“ – гр. Благоевград 20-22.03.2015 г.

Отново ученици на ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ гр. Петрич завоюваха призови места в две категории. Петко Чаушев зае 2 място в категория „Колаж“, а Димислава Георгиева – 3 място в категория „Мултимедия“

 


Състезание „ТВОРЧЕСТВО, ТЕХНОЛОГИИ, ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

Първо място за Виктория Боринарова и Димислава Георгиева в състезание „ТВОРЧЕСТВО, ТЕХНОЛОГИИ, ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“ – гр. Благоевград 14.03.2015 г.

Медийте за нас

РЕГИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК“
Четвърто място за Велик Божанин и Иван Левков в РЕГИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК“
гр.Пловдив-13.03.2015г.- Филиал на ТУ-София.- І възрастова група

 


 

Сандански: Националното състезание по дигитални компетентности

By Sandanski1.com · Обновен преди 20 часа

 

Трета година поред година в Гимназия „Яне Сандански“ бе домакин Националното състезание по дигитални компетентности „Виртуален турист“. Взеха участие над 90 ученици (от V до XII клас) от София, Благоевград, Гоце Делчев, Кюстендил, Разлог, Петрич и Сандански.

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ДИГИТАЛНИ КОМПЕТЕНТНОСТИ
„ВИРТУАЛЕН ТУРИСТ“,  ГР. САНДАНСКИ, 27-28.02.2015 год.

При оспорвана конкуренция учениците Димислава Георгиева и Петко Чаушев от ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ град Петрич извоюваха две втори места в направления „Мултимедия“ и „WEB 2″ проект.

 

Това са те

Медийте за нас