2018/2019

Новини

cover photo, Изображението може да съдържа: текстово съобщение

В третия ден от Европейската седмица на професионалните умения, в ПГМЕТ, учениците от специалност „ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА АВТОМОБИЛНИЯ ТРАНСПОРТ“ демонстрираха усвоените знания и умения. Под ръководството на преподавателите си – г-жа Ваня Налджиева и инж. мениджър Петър Гогушев, те представиха открит урок на тема УМЕНИЯТА В ДЕЙСТВИЕ, проведен под формата на ролева игра. Бъдещите специалисти влязоха в ролите на работодатели и безработни. Учениците-работодатели представиха своите обяви с оферти за свободни позиции в управляваните от тях фирми, а учениците-безработни подадоха необходимите документи при кандидатстване за работа : заявление, автобиография и мотивационно писмо. След обработка на документите се проведоха интервюта и, под прякото наблюдение и консултация с ученик, заемащ длъжността психолог, бе направен подбор на кандидатите. Под аплодисментите на присъстващите ,сред които представители на бизнеса и училища,отговарящите на критериите, бяха назначени на работа.

Снимка на Вили Атанасова.
Снимка на Вили Атанасова.

В продължаващата Седмица на професионалните умения в ПГМЕТ, учениците от специалностите „ФРИЗЬОРСТВО“ и „МАНИКЮР, ПЕДИКЮР И НОКТОПЛАСТИКА “ във фризьорския салон и фоайето на училището демонстрираха уменията си, прилагайки своите идеи, свързани с модните тенденции във фризьорството, маникюра, педикюра и ноктопластиката.С безспорния си талант те доставиха истинска естетическа наслада на присъстващите,сред които и настоящи седмокласници,на които предстои бъдещият избор за продължаващо образование.

Снимка на Вили Атанасова.
Снимка на Вили Атанасова.Снимка на Вили Атанасова.

Бизнесът подава ръка !
Европейската седмица на професионалните умения бе повод , по инициатива на ПГМЕТ, ученици от основни училища в общината да посетят фирма BGN Electronics ООД – гр. Петрич. Дейността на фирмата е в областта на производството на електронни изделия. Инж.Димитър Цветков показа производствената база и запозна учениците с технологиите в областта на SMD монтажа на електронни платки, производството на кабели. Интерес предизвикаха високо технологичните автоматични машини за рязане на кабели. Продукцията на фирмата намира приложение в областта на телекомуникациите, автомобилната промишленост, системите за сигурност и други. Професионалната гимназия е с традиции по отношение на електрониката,телекомуникациите и компютърните технологии и всяка година отваря врати, за да подготвя бъдещите специалисти в тези професионални сфери.

Снимка на Вили Атанасова.
Снимка на Вили Атанасова.Снимка на Вили Атанасова.

ЗНАЕМ, УМЕЕМ И…ПРАВИМ !

В ПГМЕТ „Юрий Гагарин” стартира Европейската седмица на професионалните умения под мотото „Открий своя талант“. В присъствието на представители от училища – директори и ученици седмокласници, бизнес партньори ,учениците от специалностите КОМПЮТЪРНА ТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ и АВТОТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА направиха множество демонстрации.
В работилницата по компютърна техника и приложна електроника под ръководството на преподавателите инж.Сияна Божанина, инж.Николай Аризанов и инж.Любомир Гутов учениците направиха
– Демонстрация на изработване и действие на готови електронни схеми
– Асемблиране на РС
– Програмиране на web дизайн
Демонстрациите на уменията по поддръжка на автотранспортната техника започна от работилницата по Автотенекеджийство, където гостите с интерес наблюдаваха
– Китване на калник на автомобил под ръководството на инж. Николина Кунгалова
– Демонтаж и монтаж на пружини от спирачната система с напътствията на инж. Георги Анастасов
В модерната и оборудвана по европейските стандарти работилница по поддръжка на автотранспортна техника възпитаниците на инж. Десислава Сугарева и инж. Иван Сугарев показаха
– Демонтаж и монтаж на автомобилна гума
– Баланс на автомобилно колело
– Регулиране на геометрията на ходовата част на автомобила
– Почистване и тестване на инжекторни дюзи на бензинов ДВГ
Първият ден от своебразния панаир на професиите завърши на полигона в училището с
-Демонстрация на майсторско кормуване от дванадесетокласниците в специалност Автотранспортна техника под ръководството на г-н Стефан Янкулов.
Всички демонстрации имаха за цел да покажат, че професионалното образование и обучение е интелигентният избор за младите хора.

https://www.facebook.com/groups/145501928808367/

Снимка на Вили Атанасова.

Снимка на Вили Атанасова.

Снимка на Вили Атанасова.

Снимка на Вили Атанасова.

Снимка на Вили Атанасова.Снимка на Вили Атанасова.Снимка на Вили Атанасова.